ADRES

Edisonweg 10
Alkmaar

TELEFOON

06-48650851

AANBOD

Praktijk Pilkes biedt basis psychologische hulpverlening aan volwassenen

Mijn naam is Henriette Pilkes en in mijn praktijk lever ik maatwerk. Van de verschillende therapievormen binnen de psychologie stem ik met de client af wat passend is bij de hulpvraag en bij de persoon. In de praktijk wordt psychosociale behandeling aan volwassenen geboden en Pesso-psychotherapie individueel of zaterdagochtenden in groepsverband (6-9 deelnemers).

Aansluiten bij hulpvraag en persoonlijke ondersteuningsbehoeften 

Je kan bij me terecht met hulpvragen op het gebied van: spanning en stress, burnout, aandachtsproblemen, omgaan met autisme, een laag zelfbeeld, leren omgaan met nare gevoelens, verdriet, zorgen en angsten, rouwverwerking, omgaan met handicap, beperking en ziekte, of de wens om op weg te gaan naar een gezondere levensstijl. Afhankelijk van de hulpvraag en wat past bij jou als persoon gaan we aan de slag met werkwijzen zoals Pesso-psychotherapie, ACT, oplossingsgerichte psychologie, EFT relatie therapie, positieve psychologie, mindfulness, cognitieve gedragstherapie. Ik bespreek na de intake met je wat passende mogelijkheden zijn. Inzet van E-health (een digitaal ondersteuningsprogramma) via een beschermde omgeving behoort daarbij tot de ondersteuningsmogelijkheden.

Lichaamsgerichte psychologie

In veel spreekkamers wordt voornamelijk gepraat. Wat mijn praktijk onderscheidt van veel andere psychologische praktijken is dat ik ook lichaamsgericht werk. Dit betekent dat er niet alleen gepraat wordt maar ook verkend hoe het lichaam het probleem beleeft. Gevoelens van spanning, stress, angsten, boosheid, verdriet, vreugde, teleurstelling, schaamte  worden in het lichaam gevoeld en door het lichaam onthouden en gekoppeld aan situaties. Door hier aandacht aan te besteden en het lichaam mee te nemen in de oplossing voor de hulpvraag werk je er niet alleen in je hoofd aan maar voel en ervaar je ook in het lijf verlichting. Ik ben opgeleid in Pesso-psychotherapie. Zaterdag ochtenden biedt mijn praktijk deze mooie therapie vorm in groepsverband. Instroommomenten zijn in februari en september.