ADRES

Edisonweg 10
Alkmaar

TELEFOON

06-48650851

WERKWIJZE

Er zijn contracten voor kind en jeugd met gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. Psychologische behandelingen tot een leeftijd van 18 jaar worden direct vergoed door de gemeente. Bij behandelingen kind en jeugd die onder de Jeugdwet van de gemeente vallen kan ik regie behandelaar zijn voor alles wat onder opvoedingsproblematiek wordt aangemeld. Daarnaast ook het begeleiden van kinderen met fysieke of mentale beperkingen. Bij deze behandelingen wordt ook geen privacy geschonden of inhoudelijke informatie uitgewisseld met de gemeente.

Er kan ook voor gekozen worden om in particuliere behandeling te gaan. In dat geval is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Psychologische hulpverlening aan volwassenen valt niet onder de gemeente. Mijn praktijk heeft geen contracten met zorgverzekeraars, omdat ik niet bereid ben om inhoudelijke informatie te verstrekken over klachten of behandeling aan een verzekeraar of pas tot een behandeling van klachten over te kunnen gaan omdat er een psychiatrische diagnose is gesteld. Daarbij komt niet elke diagnose in aanmerking voor vergoeding. Veel voorkomende psychische klachten zoals overspannenheid, burn out en rouwproblematiek en relatieproblematiek bijvoorbeeld vallen buiten de vergoeding. Ik werk particulier. Wanneer er sprake is van een uitkeringssituatie of voor studerenden is aanpassing van het tarief bespreekbaar. Neem contact op voor informatie over de meest recente tarieven voor psychologische consulten, behandeling en relatietherapie.